уторак, 12. март 2019.

Žene Ovo Morate Znati O Svojim Jajnicima!!!

Mali, ali moćan, ovaj reproduktivni organ utiče na celo telo.


Jajnici su smokvaste žlezde koje leže na obe strane materice i ključne su za reproduktivni sistem žene – i imaju i druge važne uloge u telu. Evo svega što žena treba da zna o svojim jajnicima: gde se oni nalaze, kako funkcionišu i šta treba paziti da bi bili zdravi.

Šta tačno rade vaši jajnici?

Poslovi jajnika su najpoznatiji po tome što je smeštena ženska jaja, koja su mikroskopska i ispunjena DNK (polovina njenog DNK, da budemo preciznija, tako da ako jaje oplođeno spermom, koja sadrži polovinu DNK čoveka, zajedno mogu da naprave embriona). Svakog meseca se može razviti desetak jaja, ali samo jedan ili dva, u slučaju blizanaca, sazreva, napušta jajnik i prolazi kroz jajovod do materice, gde može ili ne može da se sretne sa spermom. .

9 Razloga Zbog Kojih Treba Da Imate Seks Svaki Dan


Jajnici imaju još jedan važan posao osim dugotrajnog skladištenja za jaja: Oni takođe proizvode hormone. Uglavnom stvaraju estrogen i progesteron, koji su povezani sa reproduktivnim zdravljem žena, ali jajnici proizvode i neki testosteron. Svi ovi hormoni napuštaju jajnike i prolaze kroz vaše telo kroz krvotok. Ne održavaju samo reproduktivni sistem zdravim, već doprinose razvoju kostiju, mišića i mozga.

Koliko jaja je u vašim jajnicima – i šta se tačno događa sa njima?

Ostali deo članka pročitajte na stranici aloavera-centar.rs



NARUČITE FOREVER LIVING PRODUCTS U VAŠOJ ZEMLJI!


UKUSAAUSTRALIA
LUXEMBOURGBELGIUMSPAIN
CANADACZECHGREECE
NEW ZEALANDNORTHERN IRELANDNETHERLANDS
IRELANDSLOVAK REPUBLICPORTUGAL

DOSTAVA U ROKU  2 RADNA DANA!

Нема коментара:

Постави коментар