четвртак, 15. новембар 2018.

Prekomerna upotreba alkohola i njegovi negativni uticaj na organizam


Kada neko započne da pije, oseća se opušten, samopouzdan, srećan, druželjubiv … Prihvatljivi efekti alkohola su nesporni. Lako se zaboravlja na negativan efekat: usporeni refleksi, smanjena koordinacija, iskrivljeno razmišljanje, loša procena, oštećena memorija, poremećene funkcije…
Ovi negativni efekti se javljaju svaki put kada se pije, čak i jedno pivo. Što se više pije, jači su ti negativni efekti. (Ovi prijatni efekti će brzo nestati). Tokom vremena, telo se ošteti od alkohola. U stvari, alkohol može izazvati nekoliko vrsta karcinoma.
Osim telesnih povreda, prekomerna upotreba alkohola je povezana sa depresijom, anksioznošću, društvenim povlačenjem, nasilnim ponašanjem, porastom nezaštićenog pola i povećanim rizikom od nesreća motornih vozila, samoubistva, povreda, nasilja u porodici, pa čak i davljenja. Kao da to nije dovoljno, alkohol donosi neverovatna oštećenja telu, a ne samo u mozgu i jetri. Praktično alkohol na svaki deo tela negativno utiče.

Hajde da otkrijemo istinu o tome kako prekomerna upotreba alkohola utiče na organizam


Kada se konzumira alkohol, oko 33% se apsorbuje odmah u krv, kroz stomačnu podlogu. Preostali alkohol se apsorbuje sporo u krv, kroz tanko crevo. Jednom u krvotoku, alkohol se difuzuje u skoro svako biološko tkivo u telu, jer su ćelijske membrane visoko propustljive.
Kada neko konzumira više alkohola nego što njegovo telo može da podnese, nivo alkohola u krvi (BAL) se povećava. Efekti koji tada nastaju variraju u zavisnosti od brojnih stvari, uključujući težinu, starost, pol, sastav tela, opšte zdravlje i prisustvo drugih lekova ili lekova.
Bez obzira na to, prisustvo alkohola u krvi uopšte će imati efekte na telo. Veći BAL jednostavno znači veći rizik. Preporučeni maksimalni unos alkohola je 2 pića dnevno za muškarce i 1 piće dnevno za žene. Potrošnja više od ovoga se smatra problematičnim pitanjem. Pet ili više pića dnevno za muškarce, (četiri za žene) se smatraju za pijenje.
Od prvog gutljaja, alkohol utiče na telo. Počevši od mozga, ono što sledi je objašnjenje efekata alkohola na različite delove tela. Drži se čvrsto.
Napomena: Alkoholizam je bolest koju karakteriše: nemogućnost kontrole upotrebe alkohola, potrebe za konzumiranjem sve veće količine alkohola i / ili konstantnog impulsa za konzumiranje alkohola. Ako ovo zvuči poznato, molimo vas da odmah zatražite profesionalni tretman. Sa pravom pomoći, alkoholizam je 100% bolest koja se može izlečiti.

Mozak

Vaća količina alkohola pravi oštećenja na mozgu. Mali trenutci kojih se ne sećate od ludih noći ranije – nazivaju se privremena amnezija. Od učestalog konzumiranja alkohola meže se razviti Korsakoffov sindrom (VKS), poremećaj pamćenja, poremećaj vida i govora, poremećaj uzroka napada.
I to nije sve. Pijenje oslobađa dva prirodna neurotransmitera GABA i dopamin. GABA je odgovorna za smirenje mozga, a dopamin je odgovoran za zadovoljstvo. Previše ovih neurotransmitera može dovesti do kratkog udaha, visokog krvnog pritiska, povećanog srčane frekvencije, noćnih terora, zablude, halucinacija i povećanih nivoa agresije i depresije.
Alkohol takođe oslobađa endorfine, koje su slične neurotransmiterima. Previše izdanja endorfina može izazvati depresiju, niži seksualni pogon, nizak nivo testosterona, neplodnost i ekstremni zamor, između ostalih komplikacija.

PROČITAJTE: Najčešći uzroci povećanja telesne težine


Jetra

Jetra pretvara alkohol u nešto što se zove acetaldehid, koji je toksičan i može izazvati rak.
Prekomerna upotreba alkohola uzrokuje u jetri akumulaciju masti, što može dovesti do masnih bolesti jetre. Jetra koja je postala zamašena sa mastima ne može da deluje na efikasnom nivou, što utiče na ostatak tela. Bolest jetre je vrlo česta i može dovesti do upale jetre, poznate kao alkoholni hepatitis.
Prekomerna upotreba alkohola, posebno kod alkoholnog hepatitisa, takođe može dovesti do ciroze. Ciroza jetre se dešava kada ćelije jetre postanu toliko oštećene da se ne mogu regenerisati. Kada se desi ciroza, ako osoba ne prestane da pije, diživeće otkaz jetre koji je izuzetno fatalan.


Ceo članak pročitajte na portalu Gajic-Team.com


Za više informacija i stručne savete kao i preporuke proizvoda možete nas kontaktirati OVDE ili putem maila: info@gajic-team.com

NARUČITE FOREVER LIVING PRODUCTS U VAŠOJ ZEMLJI!



UKUSAAUSTRALIA
LUXEMBOURGBELGIUMSPAIN
CANADACZECHGREECE
NEW ZEALANDNORTHERN IRELANDNETHERLANDS
IRELANDSLOVAK REPUBLICPORTUGAL

DOSTAVA U ROKU  2 RADNA DANA!

Нема коментара:

Постави коментар